Initiatiefnemers

Aag Jennekens-Schinkel is psycholoog. Zij was van 1976 tot 1992 "full time" verbonden aan de afdeling neuropsychologie van de neurologische kliniek van het Academische Ziekenhuis in Leiden. In de periode 1992 tot 2004 was zij de eerst verantwoordelijke van de sector neuropsychologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht. Haar proefschrift handelde over de cognitie van mensen met multipele sclerose. Over de meeste ziekten die in deze website aan de orde komen heeft zij onderzoek verricht en gepubliceerd. Zij was de eerste redacteur van "Neuropsychologie in Nederland" (van Loghum Slaterus,1980) en mederedacteur van "Klinische Neuropsychologie" (Boom, 1997)

Frans GI Jennekens is neuroloog en is verbonden geweest aan de afdeling neurologie van het UMC Utrecht. Hij is emeritus hoogleraar neuromyologie. Hij heeft overwegend gepubliceerd over neuromusculaire ziekten bij volwassenen en bij kinderen.

A+F zijn de auteurs van "Neuropsychologie van neurologische aandoeningen in de kindertijd" (Boom, 2008). Het boek gaat in op wetenschappelijke achtergronden en onderzoekmethoden. Deze website handelt merendeels over dezelfde onderwerpen als het boek, de tekst is echter geheel herschreven en meer praktisch gericht.